Kunstroute 6 en 7 oktober 2018
Op 7 en 8 oktober 2017 vindt van 11:00 tot 17:00 uur de veelzijdige en kleurrijke kunstroute plaats in Purmerend, Zuidoostbeemster en Kwadijk. U kunt op 15 locaties het werk zien van 29 kunstenaars, in hun atelier of op een gastlocatie, en praten over hun werk en werkwijze.
De grote di­versiteit aan kunstdisciplines en het contact met de kunstenaars biedt voor elke bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over zijn fa­voriete kunstvorm. U kunt op diverse locaties het routeboekje ophalen, onder andere bij de VVV en de bibliotheek en in het kunstweekend bij alle kunstenaars.

Kunst in de etalage 2018
Vanaf 15 september tot 6 oktober stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages beschikbaar aan de deelnemende kunstenaars. In elke deelnemende winkel zullen één of meerdere kunstwerken van een kunstenaar prijken. Het thema van 2018 is Dieren in de kunst. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute in het eerste weekend van oktober.

Kunstroute 7 en 8 oktober 2017
Op 7 en 8 oktober 2017 vindt van van 11:00 tot 17:00 uur de veelzijdige en kleurrijke kunstroute plaats in Purmerend, Zuidoostbeemster en Kwadijk. Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een gevarieerd aanbod samen te stellen in de diverse disciplines van de beeldende kunst. U kunt op 15 locaties het werk zien van 29 kunstenaars, in hun atelier of op een gastlocatie, en praten over hun werk en werkwijze.
De grote di­versiteit aan kunstdisciplines en het contact met de kunstenaars biedt voor elke bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over zijn fa­voriete kunstvorm.

U kunt op diverse locaties het Routeboekje Kunstroute Purmerend 2017 ophalen, onder andere bij de VVV en de bibliotheek en alle kunstenaars. Stippel in alle rust uw favoriete routes uit en bezoek ook eens een voor u wellicht volslagen onbekende kunstenaar.

Kunst in de etalage 2017
Voorafgaand aan de Kunstroute stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages een maand lang beschikbaar aan de deelnemende kunstenaars. In elke deelnemende winkel zullen één of meerdere kunstwerken van een kunstenaar prijken. In 2017 staat het thema Selfie centraal. We hebben een mooie wandelroute uitgezet om alle selfies te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute in het eerste weekend van oktober.

Veetentoonstelling 2017
Jaarlijks organiseert de stichting een schilder- en kleiactiviteit tijdens de Veetentoonstelling. Dit jaar op dinsdag 12 september 2107!

Overzichtsexpositie 2017
De jaarlijkse expositie van de Stichting Kunst en Crearoute Purmerend vond in mei 2017 plaats in de bovenomloop van theater De Purmaryn. Vijftien kunstenaars, waaronder schilders, keramisten en beeldhouwers, die bij deze stichting zijn aangesloten lieten ieder één werk zien zodat en zeer afwisselende expositie te zien was, waarin diverse stijlen waren te bewonderen.

Sterren op het doek 2017
In de tweede editie van de Purmerendse versie van Sterren op het doek stond Marcel Kapteijn -bekend van de band Ten Sharp- centraal. Tien kunstenaars legden de bekende Purmerender vast. Op 18 februari 2017 koos Marcel zijn eigen persoonlijke favoriet: het portret getekend door Rosalie Krijl. Ook het publiek kon stemmen en koos voor het realistische portret van Bep van Os.