Voorafgaand aan de Kunstroute stellen winkeliers in de binnenstad van Purmerend hun etalages een maand lang beschikbaar aan de deelnemende kunstenaars. In elke deelnemende winkel zullen één of meerdere kunstwerken van een kunstenaar prijken. Dit jaar staat het thema Selfie centraal. We hebben een mooie wandelroute uitgezet om alle selfies te kunnen bewonderen. Wandelend langs de etalages kunt u zich alvast voorbereiden op uw bezoek aan de Kunstroute het eerste weekend van oktober te zien zijn.

Op zaterdag 16 september werd om 10.30 uur de etalageroute feestelijk geopend bij winkelier Outfit in de Dubbele Buurt 9. Daarna was er een begeleide wandeltocht langs de deelnemende etalages.

Doe zelf ook mee en “Maak een selfie met een selfie” 
Het publiek kon een theaterbon van de Purmaryn winnen door de mooiste foto van zichzelf te maken met hun mooiste kunstwerk in één van de deelnemende etalages. Saskia van Vlaanderen is de gelukkige winnaar van de theaterbon.

Routekaartjes Kunstroute
Routekaartjes voor de Kunstroute liggen tevens bij de deelnemende winkels, voor u om mee te nemen of hier te printen. Ook vindt u bij de deelnemende winkels het Routeboekje Kunstroute Purmerend 2017