José Ferdinandus Purmerendse Ster op het doek

Zaterdag 19 november was het zover: Sterren op het doek Purmerend. Zestien kunstenaars verzamelden zich in de Purmaryn om een lokale ster te portretteren. Wie de ster was, werd onthuld door Karin Verdel: het bleek José Ferdinandus te zijn, bekend van boekenwinkels het Boekeneiland en het Leesteken. José is daar al enige tijd weg, maar stilzitten doet ze allerminst. Ze is tegenwoordig organisator van Boeken bij Betje in Middenbeemster, ze coacht een boekenwinkel in Edam en ze is ook nog actief als redacteur.

Met haar vrolijke uitstraling en kleurige sieraden bleek José voor de deelnemers aan Sterren op het doek een feest om te tekenen. De potloden, pennen en stukjes houtskool werden druk benut om een eerste schets op papier te zetten. De resultaten waren zeer divers in stijl.
Tussen al die verschillende portretten die nu gemaakt gaan worden, zit er vast één die José aanspreekt. Ze is dol op kunst, verklapte ze aan Karin. Ze houdt vooral van modern kleurrijk werk. Haar huis hangt bomvol mooie dingen, dus ze zal even moeten zoeken naar een plekje voor het winnende portret.

Vanaf zaterdag 14 januari zullen de portretten te zien zijn op de eerste verdieping van de Purmaryn. Het publiek kan op de werken stemmen tot 4 februari. Dan zal José haar favoriet uitkiezen en wordt de publiekswinnaar bekend gemaakt.