David Nathan de jonge ster op het doek

Op zaterdag 20 november werd de hal van de Purmaryn omgetoverd tot podium voor Sterren op het Doek. Twaalf kunstenaars hadden potlood, pen en kwast tevoorschijn gehaald om een mysterieuze Purmerendse ster te vereeuwigen. Wie dat was, werd al snel duidelijk toen illusionist David Nathan de trap kwam aflopen. Deze jonge ster is een succesvol goochelaar die al vele prijzen in de wacht heeft gesleept en samen met Hans Klok en Victor Mids heeft opgetreden.
Voordat de kunstenaars aan de slag gingen, werd David kort geïnterviewd door Karin Verdel. In dit gesprek vertelde hij dat hij naar de toekomst kijkt en graag vooraan staat als het gaat om innovatieve trucs. Wat kunst betreft, bleek hij van de klassieken te houden: Vermeer en Rembrandt. Maar ook moderne kunst kan hem bekoren, als het maar niet te abstract is.
Natuurlijk mocht ook een goocheltruc niet ontbreken. Daarvoor gebruikte David zijn telefoon en een visitekaartje als belangrijke props: klik hier als je de truc graag (nog eens) wilt zien.
De kunstenaars gingen vervolgens aan de slag in twee groepen van zes. Beide groepen kregen drie kwartier om de illusionist op doek of papier te zetten. De deelnemers waren vol lof over de vrolijke uitstraling van David en niet te vergeten zijn talent voor stilzitten! Goedgehumeurd liet de ster zich naderhand ook nog uitgebreid fotograferen.
Als daar geen magische portretten uit voortkomen, weten wij het ook niet meer.

Vanaf 8 januari 2022 zouden de eindresultaten te zien zijn geweest in theater De Purmaryn en zou iedereen kunnen stemmen wie het mooiste doek heeft gemaakt. Deze datum vervalt vanwege de coronamaatregelen die tot 14 januari 2022 gelden en is het nu nog niet duidelijk of en wanneer de eindresultaten geëxposeerd kunnen worden. Hopelijk weten we snel wanneer het mogelijk is dat David zijn favoriete kunstwerk kan kiezen dat een mooie plek zal krijgen in zijn oefenruimte en of het publiek een publiekswinnaar heeft kunnen kiezen. Hou onze website of nieuwsbrief in de gaten over de meest actuele informatie hierover.