Joke Sweers

website
Disciplines: Schilderen Tekenen

In 2004 heb ik het tekenen en schilderen weer opgepakt en ben verschillende teken- en schildercursussen bij Wherelant in Purmerend gaan volgen. Om mijzelf verder te ontwikkelen en te zoeken naar een eigen identiteit volgde ik de 4 jarige opleiding aan de MIX Academy in Amsterdam. Op 18 mei 2013 rondde ik deze studie af met mijn expositie “Hidden”.

In mijn tekeningen en schilderijen staan de mens en natuur centraal. Zelfgemaakte collages zijn soms een inspiratiebron. De compositie heeft de hoofdrol. Ik werk met verschillende materialen zoals houtskool, o.i. Inkt, stift, acrylverf en papier uit tijdschriften. De tekeningen zijn zwart/wit met grijs en kleuraccenten.

Joke exposeert dit jaar samen met schilder Peter Elias en beeldhouwer/glaskunstenaar Karin Kuik in Inloophuis Wij Allemaal voor (ex)kankerpatiënten en hun familie. De drie kunstenaars stellen elk een kunstwerk ter beschikking, waarvoor de bezoekers loten kunnen kopen. De opbrengst komt geheel ten goede aan Inloophuis Wij Allemaal.

Zussen, ook te zien tijdens de Etalageroute 2021
Zussen, ook te zien tijdens de Etalageroute 2021
Op het wad
Op het wad
Zonder titel
Zonder titel