Hieronder de ‘spelregels’ voor u als deelnemer aan de activiteiten van het Kunstcollectief Purmerend.

Meedoen is voorbehouden aan de donateurs
Je kunt je als kunstenaar of kunstvriend aansluiten bij het Kunstcollectief Purmerend door het doen van een donatie van minimaal € 10,- per jaar. Deelname aan onze activiteiten is voorbehouden aan donateurs. Donateurs krijgen daarvoor het volgende:

  • Vermelding op de website gedurende het hele kalenderjaar met link naar jouw eigen website.
  • Uitnodigingen voor en recht op deelname aan activiteiten van het Kunstcollectief  zoals de Kunstroute en Kunst in de etalage en andere activiteiten. Voor sommige activiteiten zoals de Kunstroute wordt nog een extra bijdrage gevraagd als vergoeding van de gemaakte kosten.
  • De nieuwsbrief waarvoor wij je na inschrijving meteen aanmelden.
  • Toegang tot de jaarlijkse vergadering voor donateurs.

Lees hier meer over hoe je donateur kunt worden

Ballotage als voorwaarde voor deelname aan de Kunstroute
Voor geïnteresseerde kunstenaars die willen mee doen aan de Kunstroute en Kunst in de etalage of willen exposeren in de etalage van de VVV gelden de volgende voorwaarden:

  • Je heb je in het lopende kalenderjaar aangemeld als donateur van het Kunstcollectief Purmerend. Ballotage is gratis voor geregistreerde donateurs.
  • Je woont of hebt je atelier in Purmerend, Kwadijk of Zuidoostbeemster.
  • Je bent een nieuwe deelnemer. NB Heb je eerder mee gedaan aan de Kunstroute, maar niet in de afgelopen 5 jaar en wil je weer deelnemen? Dan dien je opnieuw geballoteerd te worden.

Jaarlijks beoordelen wij in april de aspirant deelnemers. Als je wilt deelnemen aan de volgende Kunstroute (altijd in het eerste weekend van oktober) vul dan uiterlijk 1 april van het desbetreffende jaar onderstaand aanmeldformulier in. In de maand april vindt de ballotage plaats. Lees hier meer over de ballotage.

Kunstroute & Kunst in de etalage
Elk eerste weekend van het oktober organiseren wij de Kunstroute Purmerend waarin makers van schilderijen, beelden, keramiek, sieraden en grafische kunst bezoekers ontmoeten en meer vertellen over hun creaties. Dit gebeurt in je eigen atelier of op een zelf uitgezochte gastlocatie in Purmerend, Zuidoostbeemster of Kwadijk.

In de drie weken voorafgaand aan de Kunstroute kun je alvast één werk tonen als deelnemer, in één van de 30 etalages van winkels in het centrum van Purmerend. Er liggen dan flyers voor de etalageroute en boekjes voor de Kunstroute voor bezoekers klaar bij de deelnemende winkels.

De Kunstroute en Kunst in de etalage zijn met elkaar verbonden. Als je deelnemer bent van de Kunstroute mag je ervoor kiezen deel te nemen aan Kunst in de etalage. Alleen aan Kunst in de etalage meedoen is niet mogelijk. Kunst in de etalage start ongeveer 3 weken vóór de Kunstroute.

Op onze website worden de deelnemers aan de Kunstroute gepresenteerd. Tevens wordt er een routeboekje uitgegeven met hierin de gegevens (inlc. expositielocatie) en de website van de deelnemers. Ook is er ruimte voor een korte toelichting van de kunstenaar en één foto van een kunstwerk.

Voor deelname aan de Kunstroute vragen wij een bijdrage van € 40,-. Hiervoor ontvang je diverse PR-materialen, zoals vlaggen, routeboekjes, flyers en posters.

Tijdens de Kunstroute (in het eerste weekend van oktober) ben je zelf aanwezig op de plek van jouw expositie.

Het meedoen aan de expositie en de Kunstroute is voor eigen risico. De stichting is niet aansprakelijk voor ongevallen, schade, verlies en/of diefstal tijdens, voor- en na de kunstroute.

Je schrijft je voor 1 mei in via het inschrijfformulier op de website. De inschrijving is definitief zo gauw tekst, foto’s en inschrijfgeld is ontvangen

Reclame maken voor de route
Wij verwachten van de deelnemers dat ze in hun eigen netwerk zelf actief reclame voor de routes. Wij vragen de deelnemers op hun eigen website een link naar www.kunstcollectiefpurmerend.nl te plaasten. Iedere deelnemer ontvangt een ruime hoeveelheid flyers voor de etalageroute en routeboekjes om actief uit te delen. Als deelnemer van de route ontvang je een vlag en pijlen in bruikleen om tijdens de route de expositielocatie goed zichtbaar te kunnen maken.

De stichting zorgt voor voldoende algemene communicatie over de routes in de lokale en regionale media. Het is niet de bedoeling dat de lokale en regionale media benaderd worden door de individuele deelnemers.

Beeldmateriaal
Voor het routeboekje en de website hebben we drie digitale foto’s van je actuele werk nodig. Deze foto’s moeten ieder 1 werk bevatten. Deze foto’s stuur je gelijk in met het inschrijfformulier via de website! De bestandsnaam bevat je naam en de titel van het werk.
Bijvoorbeeld: PietdeVries-BruineBonen.png. De foto’s moeten in verband met het drukwerk, minimaal 1800×1200 pixels groot zijn.
Voldoen ze niet aan de eisen, dan kunnen ze helaas niet worden geplaatst.

Adverteren voor kunstenaars
Als deelnemer heb je de mogelijkheid je eigen werk en atelier in een advertentie nader te presenteren. Hierin kun je bijvoorbeeld ook reclame maken voor cursussen en workshops die je geeft of om komende exposities aan te kondigen. Hieraan zijn kosten verbonden. Indien je wilt adverteren in het routeboekje lever dan de advertentie aan als jpg of als pdf met voldoende resolutie (300dpi) vóór 1 juni.
We hebben de keus uit diverse maten van de advertentie, nl.

  • A5, staand € 100,-
  • A6, liggend € 75.-
  • A7, staand € 50,-

Heb je interesse hierin, neem dan contact op met het bestuur via het contactformulier.

Bewegwijzering route
Ten behoeve van het bewegwijzeren van de route ontvang je aantal pijlen vanuit het Kunstcollectief. Als je hieraan niet voldoendoende hebt kunt je hier extra pijlen downloaden.

Pijl rechts 1-30

Pijl links 1-30