Elk jaar organiseren we in het eerste weekend van oktober de veelzijdige en kleurrijke Kunstroute Purmerend. Tijdens de route kunnen bezoekers kennis maken met kunstenaars uit Purmerend en directe omgeving, zowel persoonlijk als met hun werk, in hun ateliers of op een gastlocatie. De grote di­versiteit aan kunstdisciplines en het contact met de kunstenaars bieden voor elke bezoeker de mogelijkheid meer te weten te komen over zijn of haar fa­voriete kunstvorm. Verschillende disciplines zullen vertegenwoordigd zijn, zodat er een gevarieerd aanbod te zien is: van schilderkunst tot beeldhouwen en van textiel tot keramiek.

Kunstroute 2023 belooft veel variatie en inspiratie
Aan de Kunstroute 2023, die op 7 & 8 oktober plaatsvindt, doen 42 kunstenaars mee verdeeld over 26 locaties over alle wijken van Purmerend, Zuidoostbeemster en Kwadijk. Ook is er een grote verscheidenheid aan disciplines vertegenwoordigd.
Als opwarmer van de Kunstroute hebben we van 9 september tot 6 oktober de Etalageroute en een mooie overzichtsexpositie in het Purmerends Museum die op donderdag 5 oktober feestelijk wordt geopend en tot 5 november te zien is.
Kortom, de Kunstroute op 7 & 8 oktober nodigt Purmerenders uit een inspirerende tocht te maken langs de gevarieerde kunst van onze deelnemers.

Kunstroute 2022
De laatste editie van de Kunstroute vond plaats op 1 en 2 oktober 2022. Hier vindt u meer informatie over deze editie.

Wilt u als kunstenaar deelnemen aan de eerstsvolgende Kunstroute? Lees hier dan onze spelregels.