Veel te doen bij het Kunstcafé

Terwijl de vlaggen en de pijlen van de Kunstroute in hun herkenbare Action-tassen werden teruggebracht, ging het Kunstcafé in ’t Stamhuis onder veel belangstelling van start. Ook nieuwe leden waren op de gezellige middag afgekomen en door het grote artikel in het Noord-Hollands Dagblad over de Kunstroute was er bovendien interesse van mensen buiten het Kunstcollectief.

De nieuwe Kunst in ’t Stamhuis-expositie met thema “Film” werd geopend. Zeven kunstenaars laten tot begin januari hun meest filmische werk zien. Onder andere Pirates of the Caribbean, Out of Africa en Star Trek zijn te herkennen.

Nieuw was het onderdeel “Focus op techniek”: een korte documentaire waarin een kunstenaar van het Kunstcollectief in eigen atelier wordt gefilmd. In de eerste aflevering zagen we kunstenaar Hans Schipper en zijn vrouw Wiljo bezig met glas-in-lood en Tiffany-technieken. De documentaire werd enthousiast ontvangen en filmmaker Ronald Boekel en interviewer Rob de Heer kregen veel comlimenten voor hun geslaagde project. Wie zich ook wil opgeven voor deze serie, kan zich hier online opgeven.

Na de documentaire werden er twee parallelle workshops gegeven: Portretfotografie door Stefan Lens en Kleur/collage door Nynke van Zwol. Voor beide workshops was er veel animo. Stefan Lens vertelde over zijn technieken voor het maken van een mooi portret. Belichting en achtergrond, maar ook houding en gezichtsuitdrukking kwamen aan de orde. Nynke van Zwol liet zien hoe ze haar collages maakt en zette de deelnemers vervolgens aan het werk met cirkelsnijder en lijmstift. De resultaten waren verrassend fraai en creatief. Klik hier voor een overzicht van de materialen die in de workshop aan de orde zijn gekomen.

Onder het genot van een drankje en een hapje werd het Kunstcafé tenslotte afgesloten. We kijken al uit naar de volgende keer!