Bent u op 1 en 2oktober onze gast tijdens de 21e editie van Kunstroute Purmerend?

Net zoals de afgelopen 20 jaar staat Purmerend het eerste weekend van oktober in het teken van de Kunstroute. 35 lokale kunstenaars van het Kunstcollectief Purmerend openen op zaterdag 1 oktober en zondag 2 oktober van 11.00-17.00 uur hun atelier of gastlocatie om u kennis te laten maken met hun werken. Verschillende disciplines zijn vertegenwoordigd, zodat er voor u een gevarieerd aanbod is. Van schilderkunst tot beeldhouwen, van glas tot textiel en nog veel meer. U wordt gastvrij ontvangen en kunt hun kunst vrijblijvend bekijken. Uiteraard zal de kunstenaar enthousiast vertellen over zijn/haar werkwijze.

In hun exposities staan de kunstenaars stil bij 20 jaar Kunstroute, die zich heeft ontwikkeld van een stichting die alleen de route organiseerde naar een Kunstcollectief met een breed palet van activiteiten. Dit doen zij door iets van hun eigen artistieke ontwikkeling te laten zien. Bijvoorbeeld hoe zij zijn begonnen als kunstenaar en waar ze nu staan.

2022 is ook het jaar van de fusie van de gemeenten Purmerend en Beemster. Daarom hebben we dit jaar als gastexposant het kunstproject Ode aan de Beemstervrouw, met portretten van 14 vrouwen van de Utrechtse beeldend kunstenaar Jeroen Hermkens (routenummer 13). In het kader van de fusie de Beemster extra in het licht.

U kunt uw bezoek voorbereiden door wandelend langs 28 etalages in de Purmerendse binnenstad alvast kennis te maken met de deelnemende kunstenaars. De wandelroute Kunst in de etalage en het gratis routeboekje van de Kunstroute -waarin alle deelnemende kunstenaars en de expositielocaties worden gepresenteerd- zijn verkrijgbaar bij de VVV en alle deelnemende winkels . Ook hier te downloaden: Routeboekje en Etalagerouteook te downloaden downloaden. Of maak alvast online kennis maken met de kunstenaars en een aantal van hun kunstwerken.

Wij wensen iedereen veel plezier met het uitstippelen van hun persoonlijke route en hopen op veel bezoekers tijdens het meest kunstzinnige weekend van Purmerend, Kwadijk en Zuidoostbeemster.

Routewijziging!
Let op:
routenummer 8 is verplaatst naar Van Goor Hinloopenstraat 41. Locatie Uitvaartcentrum, Purmerweg 94 is vervallen!

Let op: routenummer 18 Inloophuis Wij Allemaal, Burg. D. Kooimanweg 11 vervalt in verband met positieve corona-test van beide kunstenaars!