Jurgen van den Hoek en Ronald Boekel winnaars Sterren op het doek

Purmerendse ster en illusionist David Nathan heeft zaterdagmiddag 26 februari in De Purmaryn bekend gemaakt welke van de tien door kunstenaars van het Kunstcollectief gemaakte portretten hij het meest magisch vindt. Het is het portret van Jurgen van den Hoek geworden, opgebouwd uit diverse blokjes foam. Juist het fotografische karakter van het portret, samengesteld door vele  ‘pixels’, spreekt David aan. De gebruikte kleuren (rood, zwart, wit) passen goed bij het merk David Nathan. Het werk zal perfect hangen op de al uitgekozen plek in zijn oefenstudio.

Ook het publiek kon een stem uitbrengen. Ronald Boekel wist met zijn geschilderde verhaal de meeste stemmers te betoveren. Ronald brengt met zijn schilderij in beeld hoe David al op jonge leeftijd begon met goochelen en zijn droom te eindigen als illusionist in Las Vegas.

Voorzitter Mark de Vries van het Kunstcollectief overhandigde beide kunstenaars naast een mooie bos bloemen een award en cadeaubon van Office Plaza. Onder degenen die een stem hebben uitgebracht, werd een theaterbon verloot.

De tien schilderijen van David Nathan die in het kader van de Purmerendse Sterren op het doek zijn gemaakt, zijn tot 12 maart te zien op de eerste verdieping van theater De Purmaryn.