Op de 2e donderdag van september worden op de Koemarkt paarden, ezels, schapen, geiten en runderen aangevoerd, tentoongesteld en gekeurd. Vanaf 2013 organiseert het Kunstcollectief in samenwerking met Markstad Purmerend een schilder- en tekenwedstrijd waarbij kunstenaars de sfeer van de Koemarkt proberen vast te leggen. Iedereen die zin heeft om mee te doen kan zich op 8 september 2022 om 09.00 uur melden bij Brenda’s Café waar Ronald Roelfsema en Bep van Os je ontvangen en uitleggen hoe een en ander werkt.

Vervolgens installeer je je met je schilderspullen op een leuk plekje om de Koemarkt en leg je jouw impressies vast. Vervolgens heb je nog een week de tijd om je ontwerpen verder uit te werken in een kunstswerk, voordat je dit op een nog af te spreken dag, tijdstip en locatie kunt inleveren voor de schilderwedstrijd. Alle kunstwerken worden tentoongesteld en beoordeeld door een jury van Markstad Purmerend. De winnaar ontvangt de José de Ruiter-de Wit-prijs.

Handig om mee te nemen:

  • Schildersmaterialen zoals tekenpapier, schildersdoek, verf, kleurpotloden, houtskool, penselen en alles wat je denkt nodig te hebben voor jouw ontwerp.
  • Een klein stoeltje als je het fijn vindt om te kunnen zitten.
  • Een goed humeur.

Iedereen kan mee doen! Wel of geen kunstenaar, wel of geen donateur van het Kunstcollectief? Je bent van harte welkom om mee te doen. Je kunt op 8 september om 09.00 uur spontaan naar Brenda’s Café komen, maar we vinden het ook fijn als we al een klein beetje een idee hebben van wie er zin heeft om te komen. Dus weet je nu al dat je van de partij wilt zijn? Schrijf je hier alvast in!